Sernik kokosowy na zimno z żelką mango

Recept na lahodný a krémový studený cheesecake na křupavém sušenkovém základu. Tvarohová hmota má velmi intenzivní chuť a vůni po kokosu a vanilka vše navíc zvýrazní. Mangové želé se perfektně hodí ke zbytku ingrediencí. Doporučuji recept vyzkoušet! 🙂

Recept na základ na sušenky:

    • 230 g ovesných sušenek
    • 90 g másla
    • 30 g hořkého kakaa

V hrnci rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Sušenky umelte, přidejte kakao a poté přidejte vychladlé máslo. Vše smícháme a dáme do dortové formy o průměru 26 cm, předem vyložené pečicím papírem. Během přípravy tvarohové hmoty dejte do lednice.

Studený kokosový cheesecake s mangovým želé

Recept na tvarohovou hmotu:

  • 1kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica
  • 600ml mleczka kokosowego
  • 200g zmielonych wiórków kokosowych
  • opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 20ml soku z cytryny
  • 50-80g cukru pudru (do smaku)
  • 20g żelatyny + 100ml wody

Żelatynę namaczamy w 100ml zimnej wody i odstawiamy na parę minut, aby napęczniała. Wiórki kokosowe mielimy. Dzięki temu odda nam więcej smaku, szybciej nabierze wilgoci z masy i nie będzie przeszkadzała podczas jedzenia.
Do dużej miski dodajemy twaróg, mleczko kokosowe, zmielone wiórki kokosowe, opakowanie cukru z prawdziwą wanilią, cukier puder oraz sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy dokładnie szpatułką.
Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce uważając na to, żeby jej nie zagotować, gdyż straci swoje wszystkie właściwości żelujące. Dodajemy do masy, a następnie energicznie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy na ciasteczkowy spód.


Studený kokosový cheesecake s mangovým želé

Przepis na żelkę mango:

  • 500g pulpy z mango
  • 20ml soku z cytryny
  • 14g żelatyny + 70ml wody

Želatinu namočte do 70 ml studené vody a nechte pár minut nabobtnat.
Dužinu manga svařte s citronovou šťávou a poté přidejte želatinu. Vychladíme a nalijeme na tvarohovou hmotu.
*Mražené mango dejte do hrnce, přiveďte k varu, poté rozmixujte a přelijte přes síto*
*Čerstvé mango oloupejte, nakrájejte na menší kousky a povařte, poté rozmixujte a slijte přes sítko*

Studený kokosový cheesecake s mangovým želé