
Recept na lahodný a krémový studený cheesecake na křupavém sušenkovém základu. Tvarohová hmota má velmi intenzivní chuť a vůni po kokosu a vanilka vše navíc zvýrazní. Mangové želé se perfektně hodí ke zbytku ingrediencí. Doporučuji recept vyzkoušet! 🙂
Recept na základ na sušenky:
- 230 g ovesných sušenek
- 90 g másla
- 30 g hořkého kakaa
V hrnci rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Sušenky umelte, přidejte kakao a poté přidejte vychladlé máslo. Vše smícháme a dáme do dortové formy o průměru 26 cm, předem vyložené pečicím papírem. Během přípravy tvarohové hmoty dejte do lednice.
Recept na tvarohovou hmotu:
- 1kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica
- 600ml mleczka kokosowego
- 200g zmielonych wiórków kokosowych
- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- 20ml soku z cytryny
- 50-80g cukru pudru (do smaku)
- 20g żelatyny + 100ml wody
Żelatynę namaczamy w 100ml zimnej wody i odstawiamy na parę minut, aby napęczniała. Wiórki kokosowe mielimy. Dzięki temu odda nam więcej smaku, szybciej nabierze wilgoci z masy i nie będzie przeszkadzała podczas jedzenia.
Do dużej miski dodajemy twaróg, mleczko kokosowe, zmielone wiórki kokosowe, opakowanie cukru z prawdziwą wanilią, cukier puder oraz sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy dokładnie szpatułką.
Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce uważając na to, żeby jej nie zagotować, gdyż straci swoje wszystkie właściwości żelujące. Dodajemy do masy, a następnie energicznie mieszamy do połączenia się składników. Wylewamy na ciasteczkowy spód.
Przepis na żelkę mango:
- 500g pulpy z mango
- 20ml soku z cytryny
- 14g żelatyny + 70ml wody
Želatinu namočte do 70 ml studené vody a nechte pár minut nabobtnat.
Dužinu manga svařte s citronovou šťávou a poté přidejte želatinu. Vychladíme a nalijeme na tvarohovou hmotu.
*Mražené mango dejte do hrnce, přiveďte k varu, poté rozmixujte a přelijte přes síto*
*Čerstvé mango oloupejte, nakrájejte na menší kousky a povařte, poté rozmixujte a slijte přes sítko*