Tort owocowy na zimno
Studené tvarohové koláče

Studený ovocný koláč

Recept na lehký a lahodný studený jogurtovo-sýrový dort se spoustou čerstvého nebo mraženého ovoce. Velmi rychlá příprava, díky tomu, že nemusíme zapékat spodek, je pouze proložený sušenkami. Doporučuji vám recept vyzkoušet.

Ingredience a recept na studený ovocný koláč:

  • 2 želé s angreštovou příchutí
  • 2 jahodové želé
  • 3 lžíce želatiny
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 ml přírodního jogurtu
  • 500 g homogenizovaného sýra
  • 1 citron
  • 150 g moučkového cukru
  • 700g ovoce (použila jsem borůvky, maliny a jahody)
  • 150 g sušenek
  • 50 ml ovocného likéru (volitelně)

Výše uvedené ingredience jsou uvedeny na dortovou formu o průměru 26 cm
Želé připravte v polovičním množství vody uvedeném na obalu, každé zvlášť. studujeme.
Dno dortové formy vyložíme piškoty, potřeme likérem nebo předem vychladlým silným černým čajem a poté polijeme tuhnoucím angreštovým želé. Dáme do lednice zamrazit.
Přírodní jogurt smícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidejte kůru z celého citronu, citronovou šťávu a želatinu předem rozpuštěnou v asi 50 ml vody. Znovu promíchejte, aby se ingredience spojily. Na zmrzlé želé se sušenkami dáme naši sýrovou hmotu. Vmícháme část ovoce. Dáme na hodinu do lednice ztuhnout. Po vyjmutí z lednice navrch naaranžujeme ovoce, zalijeme jahodovým želé a vychladíme.

Studený ovocný koláč Studený ovocný koláč

AutorMikołaj

Cześć, mam na imię Mikołaj, witaj na blogu AleTorcik.pl ;) Cukiernictwem interesuję się od dziecka, zawsze interesowałem się kuchnią i wszystko co z nią związane, ale finalnie skończyło się na cukiernictwie. Z wykształcenia jestem technikiem żywienia o specjalizacji cukierniczej, pracowałem w cukierniach, piekarniach, a nawet restauracjach. Przez ten czas nauczyłem się bardzo dużo i bardzo chętnie przekażę Wam swoją wiedzę na rozmaite tematy. Celem bloga jest między innymi przekazać Wam, naszym czytelnikom wartościowe przepisy z którymi poradzi sobie każdy, nawet najmniej doświadczony cukiernik.