Tiramisu w pucharkach
Dezerty v pohárech

Tiramisu v pohárech

Lahodný, lehký a extrémně aromatický dezert. Sušenky namočené v silné kávě s likérem amaretto, mascarpone hmotou a hořkým kakaem – dohromady tvoří skvělou kombinaci. Toto je jeden z mých oblíbených receptů, vřele doporučuji.


Ingredience a recept na 4 šálky tiramisu:

  • 250 g mascarpone
  • 1/4 šálku cukru
  • 2 vejce
  • asi 200 g podlouhlých sušenek
  • pár lžic kakaa
  • 300 ml silné kávy
  • 5 lžiček instantní kávy
  • 6 lžic likéru amaretto (lze vynechat)

Kávu rozpustíme ve 300 ml vroucí vody, necháme vychladnout. Vejce uvaříme, abychom se zbavili případné salmonely ze skořápky. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru do nadýchané hmoty. Poté ke žloutkům přidejte sýr mascarpone, 3 lžíce likéru amaretto a promíchejte. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků se zbytkem cukru. Do mascarpone hmoty přidáme ušlehaný sníh z bílků a lžící jemně promícháme. Vychladlou kávu smícháme se zbytkem likéru.
Připravte si 4 šálky nebo misky. Piškot namočte do kávy s likérem a upravte tak, aby pokrýval dno. Poté naneseme 2-3 lžíce smetany, rovnoměrně posypeme kakaem (nebo strouhanou, hořkou čokoládou) a opět poklademe vrstvou namočených sušenek. Navrch rovnoměrně rozetřeme 2-3 lžíce smetany a posypeme kakaem. Dáme do lednice alespoň na 6 hodin.

Tiramisu v pohárech

 

 

AutorMikołaj

Cześć, mam na imię Mikołaj, witaj na blogu AleTorcik.pl ;) Cukiernictwem interesuję się od dziecka, zawsze interesowałem się kuchnią i wszystko co z nią związane, ale finalnie skończyło się na cukiernictwie. Z wykształcenia jestem technikiem żywienia o specjalizacji cukierniczej, pracowałem w cukierniach, piekarniach, a nawet restauracjach. Przez ten czas nauczyłem się bardzo dużo i bardzo chętnie przekażę Wam swoją wiedzę na rozmaite tematy. Celem bloga jest między innymi przekazać Wam, naszym czytelnikom wartościowe przepisy z którymi poradzi sobie każdy, nawet najmniej doświadczony cukiernik.