Zmiany na blogu!

W poprzednim wpisie mieliście możliwość mnie troszkę poznać, zaś w tym postaram się opowiedzieć Wam o przyszłości bloga, o zmianach jakie na nim nastąpią już od 1 września. Jeżeli śledzicie mojego facebooka, to wiecie, że stronę odwiedziło już ponad 70 000 osób i są to całkiem niezłe statystyki jak na rok prowadzenia bloga, ale nie o statystyki tutaj chodzi. Uważam, że trzeba się cały czas rozwijać, a mój blog od pewnego momentu stoi w miejscu i nic się na nim nie zmienia, dlatego też przygotowałem dla was listę zmian, które wdrożę już od 1 września.

  • Jak zapewne zauważyliście, przepisy pojawiały się w nieregularnych odstępach czasu. Raz potrafiłem opublikować siedem przepisów w ciągu miesiąca, a raz tylko dwa przepisy. Od 1 września, w każdą sobotę będzie się pojawiał jeden przepis. Dodatkowo, w tygodniu, oprócz przepisów będą pojawiały się recenzje książek kulinarnych, recenzje kawiarni lub cukierni na terenie Tczewa i Gdańska, a także krótkie historie poszczególnych wypieków.
  • Jeżeli śledzicie rozwój strony, to na pewno zauważyliście, że powstała zakładka forum. Możecie się tam zarejestrować i dyskutować ze mną i innymi użytkownikami na temat waszych wypieków, czy napisać temat z jakimkolwiek zapytaniem. Postaram się pomóc. Mogę powiedzieć jeszcze, że będą się pojawiały na forum przepisy na różne ciekawe potrawy. Będę je publikował parę razy w miesiącu, więc zachęcam do zaglądania na forum.
  • Kolejna ważna rzecz – facebook i instagram. Chciałbym mieć z Wami lepszy kontakt, a moim zdaniem, te platformy nadają się do tego najlepiej. Na początek przygotowałem dla Was mały konkurs na facebooku, w którym do wygrania jest świetna książka ,,Domowe Wypieki”. Zachęcam do wzięcia udziału. 🙂
  • Czas na najważniejszy aspekt na blogu kulinarnym – zdjęcia. Trzeba przyznać, zdjęcie wypieku nie zawsze zachęcało do wypróbowania przepisu, więc muszę się obowiązkowo nauczyć robić zdjęcia. Będę do tego przykładać dużo większą wagę niż dotychczas. Ze zdjęć zniknie także znak wodny.
  • Będziecie mieli okazję trochę bliżej mnie poznać. Parę razy w ciągu roku, na blogu będą publikowane wpisy o mnie i moich zainteresowaniach.
  • Zmienił się także wygląd strony. Wydaje mi się, że jest dużo bardziej przejrzysty i przyjemny dla oka. 🙂

Może macie jakieś zastrzeżenia co do bloga? Sposób pisania przepisów, wygląd strony, czy może jeszcze coś innego? Chętnie przyjmę krytykę od was krytykę i postaram się poprawić. 🙂

Mam na imię Mikołaj, mam 19 lat i pochodzę z województwa pomorskiego, a dokładniej z Tczewa. Moja pasja do cukiernictwa narodziła się tak naprawdę w dzieciństwie, lecz dopiero od paru lat traktuję to bardziej poważnie. Bloga założyłem, by stworzyć kolejne miejsce w internecie z ciekawymi i sprawdzonymi przepisami. Na nowe przepisy zapraszam serdecznie w każdą sobotę. :)
4 komentarze
  1. Najlepszą platformą do promowania jest myślę instagram. Facebook bardzo ucina zasięgi bądź każe płacić za większy zasięg. Instagram ma lepsze algorytmy + lepiej dodać wpis 🙂
    Wygląd bloga bardzo na TAK. Co do znaku wodnego…ja bym go nie usuwała. Wiele osób lubi podkradać zdjęcia jedzenia typu flat lay a potem nie jesteśmy w stanie dowieść, że to były nasze zdjęcia. Polecam obejrzeć ten poradnik co do fotografii jedzenia –> https://youtu.be/XieJlCNTKlo?list=PLwurgMUniE684PuZu5ARJiEobYDX8VVOV sama w tym roku mam się zamiar jeszcze na bazie tego nauczyć robić dobre foty jedzenia 😀

    1. Dla mnie również instagram jest nr. 1 jeżeli chodzi o social media, jest najbardziej przejrzysty i najbardziej uczciwy ze wszystkich social mediów. Facebook nie jest taki zły, moje posty średnio docierają do 1/4 – 1/3 osób, więc tragedii nie ma. Warto na pewno jeszcze prowadzić pinteresta i może twittera, ale to zależy od tematyki bloga. Dziękuję za poradnik. 🙂

  2. Może jakieś zdrowe i wege przepisy? Bez cukru, jajek, laktozy?

    1. Dobry pomysł, na pewno takie przepisy będą się pojawiać! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *