Trufle bananowo-czekoladowe
Trufle

Trufle bananowo-czekoladowe

Pyszne trufle bananowo-czekoladowe. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, a smak jest obłędny!

Składniki i przepis na trufle bananowo-czekoladowe:

  • 170 g herbatników
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 2 banany
  • 20 ml likieru bananowego
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Pokruszone herbatniki łączymy z masłem, mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Banany blendujemy, lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Chłodzimy przez minimum 2 godziny w lodówce, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Podajemy schłodzone.

 

Trufle bananowo-czekoladowe

AutorMikołaj

Cześć, mam na imię Mikołaj, witaj na blogu AleTorcik.pl ;) Cukiernictwem interesuję się od dziecka, zawsze interesowałem się kuchnią i wszystko co z nią związane, ale finalnie skończyło się na cukiernictwie. Z wykształcenia jestem technikiem żywienia o specjalizacji cukierniczej, pracowałem w cukierniach, piekarniach, a nawet restauracjach. Przez ten czas nauczyłem się bardzo dużo i bardzo chętnie przekażę Wam swoją wiedzę na rozmaite tematy. Celem bloga jest między innymi przekazać Wam, naszym czytelnikom wartościowe przepisy z którymi poradzi sobie każdy, nawet najmniej doświadczony cukiernik.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *