Trufle bananowo-czekoladowe

Pyszne trufle bananowo-czekoladowe. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, a smak jest obłędny!

Składniki i przepis na trufle bananowo-czekoladowe:

  • 170 g herbatników
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 2 banany
  • 20 ml likieru bananowego
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Pokruszone herbatniki łączymy z masłem, mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Banany blendujemy, lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Chłodzimy przez minimum 2 godziny w lodówce, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Podajemy schłodzone.

 


Trufle bananowo-czekoladowe