Jak uratować zwarzony krem?



JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY?
Przed wykonywaniem kremu na bazie masła, należy pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Poniżej przedstawię 2 sprawdzone sposoby na uratowanie takowego kremu, jeżeli poszło nam coś nie po naszej myśli.

SPOSÓB 1: Przekładamy zwarzoną masę do metalowej lub szklanej miski i ustawiamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszamy energicznie trzepaczką do momentu, aż krem nabierze jednolitej konsystencji. Schładzamy masę w lodówce do stężenia.

SPOSÓB 2: Nie zawsze wychodzi, ale sposób jest zdecydowanie szybszy. Polega on na dodaniu do masy około 3-4 łyżek wrzącej wody i ciągłym miksowaniu do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *